locatiehouder. meetpunt

Metingen op uw locatie

Heeft u last van geluid of trillingen of ervaart u een slechte luchtkwaliteit? Dat kan voor een gemeente, bewonersgroep of bedrijf de aanleiding zijn om Sensornet in te schakelen. Wij onderzoeken de hoeveelheid overlast met onze meetsystemen. Ze registreren feilloos wat er zich in uw omgeving afspeelt en hoe hinderlijk dit is.

Locatiehouder?

Voor onze apparatuur hebben we locaties nodig. Vaak gaat het om meerdere locaties, zodat we zo betrouwbaar mogelijk de overlast kunnen registreren. Woningen of bedrijfspanden zijn geschikte locaties om onze sensoren veilig te plaatsen. Komt uw woning of pand in aanmerking? Of wilt u zelf uw locatie beschikbaar stellen? Dan wordt u locatiehouder en draagt u bij aan het terugdringen van overlast.

Over uw meetpunt

Wat betekent het om locatiehouder te worden/zijn? We zetten de meestgestelde vragen op een rijtje, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat als ik wil meewerken?

We sluiten samen een locatie-overeenkomst, waarin onze gezamenlijke afspraken staan. U geeft Sensornet toestemming een meetpunt te plaatsen en te onderhouden. En wij geven helder inzicht in zaken als aansprakelijkheid en een eventuele vergoeding.

Hoe ziet een meetpunt eruit?

Afhankelijk van de locatie zijn verschillende typen meetpunten beschikbaar. Het meest toegepast wordt een statief met een mast van 2 meter. Daarop zit een bol met de microfoon. Waar nodig kan ook gekozen worden voor een vlaggenmast, lantaarnpaal of maatwerk. Een meetpunt heeft stroom en internet nodig.

Waar wordt een meetpunt geplaatst?

Meestal staat een meetpunt op een plat dak. Vier rubbertegels beschermen de dakbedekking en zorgen ervoor dat het systeem niet omwaait. Soms gebruiken we een vlaggenmast, een vlaggenstok of een kant-en-klare container. De precieze locatie wordt in overleg met de locatiehouder afgestemd.

Het meetpunt gebruikt stroom en internet, hoe?

Als de metingen langer dan een paar dagen duren, hebben we voor het meetpunt een stroomvoorziening op uw locatie nodig. Hoewel de metingen 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgaan, is het energiegebruik minimaal. Reken op maximaal 10 Watt, wat neerkomt op zo’n 30 euro die we per jaar vergoeden. Indien noodzakelijk willen wij gebruik maken van uw vaste internetaansluiting, maar meestal kiezen wij voor een eigen mobiele internetverbinding. Deze is flexibeler, meer betrouwbaar en ontzorgt u als locatiehouder.

Veroorzaakt een meetpunt verstoring of straling?

De straling van het systeem komt overeen met een mobiele telefoon. Verstoringen worden niet verwacht. 

Wie is verantwoordelijk voor onderhoud en mogelijke schade?

Sensornet is eigenaar van het meetpunt en doet enkele keren per jaar onderhoud. Voorafgaand aan het onderhoud maken we een afspraak. Verder zijn we aansprakelijk en verzekerd voor schade die onverhoopt ontstaat aan uw pand.

Scroll naar boven