instellingen
Onderzoek trillingen goederentreinen

Onderzoek trillingen goederentreinen

Op verzoek van ProRail verricht Sensornet trillingsmetingen op meerdere plaatsen in de Nederlandse grond langs het spoor. Ook leggen we de snelheid van de trein vast. Om zeker te zijn dat de meetwaarden afkomstig zijn van goederentreinen, vindt online identificatie plaats. Tegelijkertijd verzamelen we andere parameters, zoals de bodemsamenstelling, kwaliteit van het spoor en eigenschappen van passerende treinen zoals aslasten, kwaliteit van de wielen en het type goederentrein. 

Partner DGMR onderzoekt de relaties van de verzamelde gegevens voor ProRail middels verschillende analyses. Niet alleen over de relatie tussen rijsnelheden en trillingen, maar ook over mogelijke relaties met de genoemde parameters. Momenteel worden de metingen voorbereid, in september kan worden gestart. Het onderzoek neemt enkele maanden in beslag. Naar verwachting is de rapportage eind 2016 gereed.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Koolhaas, directeur bij Sensornet of de projectleiding bij DGMR (Hans van Leeuwen, directeur en senior adviseur, Reinoud Fennema, senior projectleider Industrie, verkeer en milieu).

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij