instellingen
Geluidsnet genomineerd voor eParticpatie Award 2008

Geluidsnet genomineerd voor eParticpatie Award 2008

Geluidsnet is genomineerd in de categorie initiatieven uit de samenleving

De 10 genomineerden voor de eParticipatie Award 2008 zijn bekend. Zowel in de categorie Overheid als in de categorie Samenleving heeft de jury vijf  initiatieven uitgekozen. De twee winnaars worden bekend gemaakt op de beurs Overheid 2.0 waar staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) de prijzen uitreikt.


In de categorie initiatieven vanuit de overheid zijn in alfabetische volgorde genomineerd: www.burgernet.nl , www.ikgaverder.nl , www.rotterdamidee.nl , www.voorst.nl en www.watstemtmijnraad.nl.

In de categorie initiatieven vanuit de samenleving zijn in alfabetische volgorde genomineerd: www.berekenjerecht.nl , www.buurtlink.nl , www.geluidsnet.nl , www.lombox.nl en www.octopus.nl.

De jury van de eParticipatie Award 2008 stond onder leiding van Tom Kok (oud-voorzitter Internet Society) en bestond verder uit: Marcel Boogers (lector Politiek en Openbaar Bestuur, Universiteit van Tilburg), Valerie Frissen (hoogleraar ICT en Sociale Verandering, Erasmus Universiteit Rotterdam), Steven de Jong (initiatiefnemer Burgerlijke Raad voor het Regeringsbeleid), Olf Kinkhorst (directeur Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen), Ruben Nieuwenhuis (directeur Innovatie, Dutch.com), David Rietveld (gemeenteraadslid Den Haag), Jonneke Stans (algemeen directeur Politiek Online) en Peter van der Wel (oud-juryvoorzitter WebWijzerAward).

De eParticipatie Award 2008 wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De bedoeling van de prijs is om geslaagde initiatieven op het gebied van eParticipatie in het zonnetje te zetten en om als inspiratie te dienen voor anderen. Onder eParticipatie wordt verstaan het benutten van informatie- en communicatietechnologie om burgers meer te betrekken bij het verbeteren van publieke dienstverlening, openbaar bestuur en sociale cohesie.

De belangrijkste criteria om voor selectie in aanmerking te komen zijn de drie participatie-normen van de BurgerServiceCode: 'ontvankelijk bestuur', 'verantwoordelijk beheer' en 'actieve betrokkenheid'. Een breed samengestelde jury heeft zich gebogen over een dertigtal kandidaten. Zij heeft in elke categorie vijf genomineerden gekozen.

De winnaars worden bekend gemaakt bij de conferentie Overheid 2.0 op 4 december 2008 in Media Plaza te Utrecht. De prijs wordt uitgereikt door staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De organisatie van de uitreiking is in handen van Burgerlink, een driejarig stimuleringsprogramma (2008-2010) om de publieke dienstverlening te verbeteren met inschakeling van burgers.

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij