instellingen
Geluidsnet genomineerd voor de WebWijzerAward

Geluidsnet genomineerd voor de WebWijzerAward

Burger@Overheid.nl heeft de 10 genomineerden voor de WebWijzerAward 2007 bekendgemaakt. Zij zijn vooral geselecteerd omdat ze invulling geven aan de participatienormen van de BurgerServiceCode. De Nationale Ombudsman reikt de prijs op 20 maart uit tijdens de "Dag van de Burger" in aanwezigheid van de minister-president.

De genomineerden, in strikt alfabetische volgorde, zijn:

Den Haag (voor residentienet - www.politiek.residentie.net)
Groningen (voor stadsnet - www.stadnet.nl)
Helmond (voor Virtueel Helmond - www.virtueelhelmond.nl)
Leiden (voor Geluids.net en Leiden op de kaart - leidenopdekaart.nl)
Limburg (www.limburg.nl)
Kiesbeter.nl (www.kiesbeter.nl)
Politix.nl (www.politix.nl)
Onderwijsinspectie (www.onderwijsinspectie.nl)
Overijssel (voor risicokaart - www.risicokaart.overijssel.nl)
Zoetermeer (voor digitaal burgerinitiatief - www.zoetermeer.nl/burgerinitiatief)

De WebWijzerAward is de stimuleringsprijs voor overheidsorganisaties die het beste de BurgerServiceCode toepassen. Dit is een gedragscode met tien kwaliteitseisen voor de relatie tussen burger en overheid in de moderne (digitale) samenleving. Deze eisen zijn geformuleerd als rechten van burgers en daarbij behorende plichten van overheden. Zo weet de burger wat hij mag verwachten en de overheid wat haar te doen staat. De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.

Burger@Overheid.nl legt voor de toekenning van de WebWijzerAward 2007 het accent op de 3 punten uit de BurgerServiceCode die betrekking hebben op "actief burgerschap". De burger is niet alleen "klant" van de overheid, maar ook deelnemer aan de beleidsontwikkeling. Daarom wordt deze keer extra gelet op de onderwerpen "ontvankelijk bestuur", "verantwoordelijk beheer" en "actieve betrokkenheid".

Het Forum van Burger@Overheid.nl dat als jury optreedt, kiest uit de lijst genomineerden de winnaar. De prijs wordt uitgereikt door de Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer. Dit gebeurt op 20 maart a.s. op de "Dag van de Burger", een manifestatie die door de Nationale ombudsman wordt georganiseerd in Den Haag.

Bron: Burger@Overheid.nl

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij