instellingen
Metingen Spoorzone Delft

Metingen Spoorzone Delft

In opdracht van HTM meet Sensornet over een lange periode het geluid van de trams aan de Westvest binnen de Spoorzone Delft. HTM onderzoekt of er een verband is tussen de geluidhinder en het onderhoud van de rails en de trams. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de onderhoudswerkzaamheden die HTM uitvoert eventueel aan te passen of anders in richten zodat het geluid blijvend afneemt. Ook wordt op deze manier beter duidelijk of de automatische smeerinstallatie naar behoren functioneert.

Het onderzoek en loopt tot medio augustus 2014. De lange meetperiode is van belang om zo een goed beeld van het geluidsniveau bij alle weersomstandigheden te krijgen. HTM inventariseert iedere 3 maanden welke verbeteracties aan de rails en het materieel mogelijk zijn.

Ook de omwonenden kunnen de resultaten online volgen. Op de site worden in een grafiek de metingen over het laatste uur getoond. De grafiek op de pagina wordt iedere 15 seconden ververst. Bekijk hier de geluidniveaus ter plaatse van het project "Spoorzone Delft"

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij