instellingen
Geluidsnet genomineerd voor de Vernufteling 2007

Geluidsnet genomineerd voor de Vernufteling 2007

Voor de prijs De Vernufteling zijn dit jaar vijftien inzendingen van ingenieursbureaus genomineerd. De jury kiest op 12 juni de winnaar uit de zeer diverse projecten.

Voor de derde keer organiseren brancheorganisatie ONRI, KIVI Niria en De Ingenieur De Vernufteling, de prijs voor ingenieursbureaus. Bij het nomineren van de inzendingen hanteerde de jury ook dit jaar weer de nieuwheid, de vindingrijkheid, de maatschappelijke relevantie en de technische kwaliteit als voornaamste criteria.
Uit veertig inzendingen selecteerde de jury vijftien projecten van oa. Arcadis, DGMR, Grontmij, Oranjewoud en Sensornet.

Er was veelal sprake van slimme combinaties of bijzondere toepassingen van bestaande techniek, waarbij het echte ingenieurshandwerk vooropstaat. De inzendingen zijn qua toegepaste techniek zeer divers, wat onderlinge vergelijking van de kwaliteit niet eenvoudig maakt. Onderwerpen die dit jaar meerdere malen aan bod komen, zijn geluidsoverlast, vervuilingsproblematiek en energiebesparende binnenklimaatregeling.

De jury van De Vernufteling bestaat dit jaar uit ir. Karien van Gennip (voorzitter), lid van de Tweede Kamer voor het CDA, dr.ir. Anton Franken, directeur van technologiestichting STW, Joop Sistermans, voorzitter van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT), dr.ing. Marc Zegveld, consultant, drs. Fred Heuer, directeur Kennis van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, ir. Colette Niemeijer, voorzitter van het Bouwnetwerk, en ir. Frank Biesboer, adjunct-hoofdredacteur van De Ingenieur. De jury maakt op 12 juni in het Aviodrome in Lelystad de winnaar van De Vernufteling 2007 bekend.


Bron: de Ingenieur

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij