instellingen
Geluidniveau’s gaan omlaag

Geluidniveau’s gaan omlaag

Met ingang van raceseizoen 2011 in april gaat de provincie handhavend optreden tegenover exploitanten van Het Midland Circuit, de Motorcross en de Motorspeedway bij Luchthaven Lelystad. Als er meer lawaai wordt geproduceerd dan toegestaan wordt daarover gerapporteerd. De provincie gaat eind maart bepalen welke maatregelen worden genomen tegenover exploitanten die de normen overschrijden.

 

 

Zeer betrouwbaar

Het afgelopen jaar heeft de provincie alle raceweekenden op de circuits geanalyseerd. De resultaten van het onbemande geluidmeetsysteem blijken zeer betrouwbaar. Over de meetresultaten is de provincie in overleg getreden met de exploitanten van de circuits. Er zijn afspraken gemaakt om de geluidniveaus voor het komende seizoen naar beneden te brengen. Uit de nieuwe gegevens van het meetsyteem zal moeten blijken of deze afspraken worden nagekomen. De kalender voor het komende raceseizoen staat op de website www.flevoland.nl/geluidhinder. Op deze website zijn de metingen realtime te volgen."

Blij verrast

De cijfers van het geluidsysteem in het pilotjaar 2010 zijn gepresenteerd op de jaarvergadering van de Club van Omwonenden van de racecircuits. De heer Cees Rademaker van de Club van Direct Omwonenden (CDO): “Wij waren als CDO blij verrast met het geluidmeetsysteem, door gedeputeerde Anne Bliek geïntroduceerd op het Cross-en Midlandcircuit in maart 2010. Het systeem geeft een goede weergave van teveel lawaai op sommige momenten. Hoewel wij nog scepsis hebben ten aanzien van het handhaven op lawaai voor de omgeving, omdat wij vermoeden dat het vliegverkeer nog roet in het eten kan gooien, hopen wij, en rekenen er ook op dat er wettelijke gronden liggen om via dit systeem goed te kunnen handhaven. En dat de provincie die verantwoordelijkheid voor de omgeving van het Cross-en Midlandcircuit ook neemt.”

Bron: Provincie Flevoland

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij