instellingen

Geluid Schiphol beheersen met metingen

In de Schiphol discussie komt regelmatig het bericht voor dat bij de handhaving van de geluidnormen van Schiphol metingen een rol spelen. Dat is helaas niet zo, er wordt alleen maar gerekend. De rekenmethode is echter niet te doorgronden, er zou zelfs een kamermeerderheid zijn die vindt dat dit systeem niet werkt.

Meten daarentegen is volledig transparant, en de techniek is inmiddels zodanig ontwikkeld dat vliegtuiggeluid voldoende betrouwbaar gemeten en onderscheiden van ander geluid kan worden. De Commissie Deskundigen Vliegtuiggeluid adviseerde in 2006 om naast de berekeningen meer te gaan meten, vooral in het gebied dat verder bij Schiphol vandaan ligt.

DGMR adviseurs, Luistervink en Geluidsnet stellen daarom voor om een meetnetwerk van 100 geluidmeetpunten rondom Schiphol te gaan gebruiken voor normhandhaving. De meetpunten moeten in woongebieden komen, zowel in de directe omgeving van Schiphol als in het buitengebied. De metingen worden onafhankelijk en transparant uitgevoerd en de meetresultaten zijn voor iedereen real-time te volgen op Internet.

Lees de rest van het artikel in het thema nummer geluid- en trillingsmetingen van Geluidnieuws mei 2008.


 

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij