instellingen

Festivals bewaken zelf de geluidsnorm

Geluidsnet sluit samenwerking met consolidated

 

Gemeenten leggen last bij evenementen organisatie

 

 

 

 

Voor de vergunningverstrekking van grootschalige  evenementen zoals festivals, leggen gemeenten de bewijslast voor de handhaving  steeds vaker bij de organisatie. Evenementenadviesbureau consolidated|sc is daarom een samenwerking aangegaan met Geluidsnet voor de betrouwbare meting, registratie en rapportage van het geproduceerde evenementen-geluid.

Evenementen zijn gewilde, grote publiekstrekkers voor de gemeenten waar ze worden georganiseerd. Maar gemeentelijke organisaties zijn amper ingericht voor de logistieke, bestuurlijke en juridische consequenties van dergelijke weinig voorkomende, grote evenementen. De plaatselijke overheid legt de verantwoordelijkheid daarom bij de organisatie. Het eisenpakket waaraan de evenementenorganisator volgens de vergunning moet voldoen, groeit daardoor enorm, ook wat betreft de geluidsoverlast. De organisatie wordt steeds vaker gevraagd zichzelf aan de strenge Europese richtlijnen te houden en dat te bewijzen.

Dankzij de samenwerking tussen Geluidsnet en consolidated|sc, kan de regie van evenementen het geluidsniveau voortaan ter plekke nauwkeurig sturen en betrouwbaar rapporteren aan de vergunningverstrekkende gemeente.

Resultaat is:

  • geen gehoorschade voor de deelnemers
  • minder overlast voor omwonenden
  • maximale feestvreugde
  • eenvoudig en goed voldoen aan de regelgeving
  • geen juridische conflicten
  • en dat alles tegen minder moeite en kosten

Als evenementenadviesbureau is consolidated|sc mede dankzij de samenwerking met Geluidsnet toegerust voor de strengere eisen. Behalve voor haar eigen evenementen, wordt consolidated|sc de leverancier voor de evenementenbranche van de geavanceerde oplossingen voor geluidsregistratie die Geluidsnet ontwikkelt.

Flexibele meetpunten
Geluidsnet heeft een mobiele meetkoffer ontwikkeld voor het verrichten van kort- en langlopende, onbemande metingen. Waar metingen vroeger met een losse handmeter werden verricht en de meetresultaten met een portofoon aan de geluidstechnicus werden doorgegeven, biedt Geluidsnet nu een flexibel inzetbaar meetpunt met een draadloze internetverbinding. Meetresultaten zijn direct afleesbaar via een speciale pagina op de Geluidsnet-website.

"Dankzij de direct afleesbare metingen kan onze geluidstechnicus voor een maximale muziekervaring op de dansvloer zorgen, mét inachtneming van de opgelegde norm. Heel handig daarbij, is dat ik ook meteen op internet kon meekijken. Zo zijn er geen verassingen achteraf", aldus Event Consultant Sammy Lakwijk.

Ook Wim Kerremans van de gemeente Antwerpen is erg enthousiast: "Met zo'n meetpunt hoef ik niet meer zelf de hele nacht aanwezig te zijn. Ik kan nu op afstand meekijken. Ook kunnen we veel gerichter optreden."  

In de toekomst worden metingen ook voor omwonenden toegankelijk gemaakt. Zowel Lakwijk als Kerremans zien dat graag gebeuren, want 'hoe meer transparantie, hoe beter het begrip!'

consolidated|sc
Evenementen adviesbureau consolidated|sc adviseert en begeleid organisaties en overheden bij het realiseren van evenementen (-beleid). Gefundeerd met de nodige ervaring in het hele spectrum van concepten die als evenement kunnen worden betiteld, zorgt consolidated|sc voor een volledige ondersteuning. Dit kan variëren van overheidszaken zoals vergunningen en communicatie, tot aan het volledige projectmanagement van een evenement.

Extra aandacht is er voor een vlekkeloze publiek-private samenwerking tussen initiatiefnemers en overheden. Hierbij wordt er specifiek gelet op een juiste formulering van de mogelijkheden in het voortraject en de naleving bij de uitvoering daarvan. Zo is er voor alle partijen een win-win situatie waardoor continuïteit wordt gewaarborgd. consolidated|sc is de partner die over de schouder meekijkt en in de bres springt als dat nodig is.

Geluidsnet
Sinds 2003 voorziet Geluidsnet in de behoefte aan betrouwbare, objectieve gegevens over geluidsniveaus en -patronen in woon-werkomgevingen en in uitgaansgelegenheden.

Geluidsnet is gespecialiseerd in langdurige, betrouwbare meting van omgevingsgeluid en effectieve rapportage van huidige en historische meetresultaten en –analyses aan de klant. Klanten zijn overheden die de gegevens gebruiken voor hun beleidsvorming en informatievoorziening, en belangengroepen, huiseigenaren, horecaondernemers en festivalorganisatoren die Geluidsnet gebruiken om geluidsniveaus en -patronen aan te tonen. Meer informatie biedt Geluidsnet.nl.

Meer informatie: Evenementen en consolidated sc

 

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij