instellingen

Elburg (Gelderland) aangesloten bij Geluidsnet Lelystad Airport.

Na Biddinghuizen, Dronten, Lelystad en Zeewolde is sinds deze maand (2019-02) ook de gemeente Elburg aangesloten op het Geluidsnet Lelystad Airport. Dit is de geluidmeetdienst van Sensornet waarmee realtime inzicht wordt verkregen in het geluid afkomstig van overvliegende vliegtuigen.

Figuur: stilstaand voorbeeld vliegtuigmonitoringssysteem Elburg

Binnen de gemeente Elburg (provincie Gelderland) staan een drietal geluidmeetpunten die al het omgevingsgeluid registreren. Slimme analytische algoritmen zorgen ervoor dat de gemeente, bewoners en andere belanghebbenden inzicht verkrijgt over aantallen en frequenties van passerende vliegtuigen, ook als ander omgevingsgeluid aanwezig is.

Via de openbare website voor Elburg (www.sensornet.nl/project/elburg) kan iedereen op een volledige transparante en controleerbare manier inzicht verkrijgen in de aanwezige geluidsniveaus en vliegtuigpassages.

Naast Elburg, zullen de aankomende periode ook andere gemeenten op het Geluidsnet Lelystad Airport worden aangesloten. Zo is Sensornet samen met de gemeente Oldenbroek (provincie Gelderland) op zoek naar geschikte meetlocaties in de woonkernen Wezep, Hattemerbroek en Noordeinde. 

Hou daarom onze website met projecten in de gaten (www.sensornet.nl/project/). Hier zijn van al onze openbare monitoringssystemen de actuele geluidsniveaus inzichtelijk.

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij