instellingen
Aalsmeer gaat geluidsoverlast Schiphol meten

Aalsmeer gaat geluidsoverlast Schiphol meten

In de discussie over geluidsoverlast is het onduidelijk wat nu dé feiten zijn. De gemeente Aalsmeer is van mening dat het noodzakelijk is om geluid echt te meten om een goed beeld te krijgen van de werkelijke overlast.

Er zijn harde feiten nodig om duidelijk te maken hoe de situatie in de praktijk is. Dit in tegenstelling tot wat tot nu toe gebruikelijk is in de discussie over Schiphol waarbij wordt uitgegaan van theoretische modellen.

De gemeente Aalsmeer heeft besloten om, samen met het bedrijf Geluidsnet, op 7 plekken in Aalsmeer meetpunten neerzetten waarmee gericht de hoeveelheid geluid kan worden gemeten die overvliegende vliegtuigen maken. Twee meetpunten in Kudelstaart, twee meetpunten in Aalsmeer Oost en drie meetpunten in Aalsmeer Dorp. Deze spreiding van meetpunten is nodig om een goed beeld te krijgen van het verloop van het geluid en om ‘ander’ geluid zoals passerende vrachtwagens te kunnen uitfilteren.

De gemeente Aalsmeer is op zoek naar locaties waar dergelijke meetpunten kunnen worden gerealiseerd. Randvoorwaarden voor de locaties zijn (bij voorkeur) een plat dak, een stopcontact in de buurt en een breedband internetaansluiting. Iedereen die de gemeente Aalsmeer wil helpen deze meetpunten te realiseren kan zich aanmelden via info@aalsmeer.nl, ten name van de heer N. Portman, onder vermelding van Geluidsmeetpunten..

Meer informatie over Geluidsnet en Geluidsmeetpunten is te vinden op www.geluidsnet.nl. Onder andere de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Heemskerk en Zaanstad maken al gebruik van deze meetpunten van Geluidsnet.


Bron: Gemeente Aalsmeer

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij