instellingen

Junior Softwareontwikkelaar

Geluid en trillingen kunnen heel hinderlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan vliegtuigen, piepende trams of een voorbij denderende goederentrein. Railvervoerders, universiteiten en bewoners vragen Sensornet om objectief te meten en de situatie helder in beeld te brengen. Onze meetapparatuur verzamelt daarvoor dagelijks tientallen miljoenen datapunten langs sporen en wegen, uit rijdende voertuigen, bij vliegvelden, bouwplaatsen, industrie en windmolens. Maar onze klanten zitten niet te wachten op ruwe meetdata. Help jij ons als softwareontwikkelaar de waardevolle informatie eruit te halen en inzichtelijk te maken? Reageer dan nu op onze vacature!

Jasper Koolhaas | directeur Sensornet

Wat doe je als Junior Softwareontwikkelaar?

Een junior ontwikkelaar werkt bij Sensornet aan projecten van groot maatschappelijk belang. Wij zijn specialisten in langdurig, betrouwbaar meten van geluid en trillingen. De resultaten vertalen we naar begrijpelijke en nuttige informatie voor klanten als de overheid, RET of HTM die daardoor in één oogopslag zien welke geluidsbron te veel geluid maakt of welk stuk spoor onderhoud nodig heeft. Vaak maken we de informatie ook publiek toegankelijk. Het mooie aan ons werk is dat we mensen kunnen helpen door bijvoorbeeld geluidsoverlast te meten. Met onze software zijn wij precies in staat om de pijnpunten in kaart te brengen. Hiermee zorgen we ervoor dat er op basis van betrouwbare informatie naar oplossingen kan worden gezocht.  

Als junior ontwikkelaar krijg je bij ons alle ruimte om te werken aan uitdagende opdrachten voor onze opdrachtgevers. Samen met jou kijken we graag naar waar jij energie van krijgt en waar jouw talenten het beste tot zijn recht komen. Een kleine greep uit de werkzaamheden:

 • Je werkt in een klein scrumteam waarin je van elkaar leert en op elkaar afstemt. Bijvoorbeeld door elkaars code te reviewen en samen terug te blikken op behaalde resultaten.

 • Je schrijft code die de enorme brei aan meetdata dagelijks omtovert in prachtige interactieve kaarten, grafieken en tabellen in onze webapplicaties.

 • Je bedenkt algoritmes en architectuur die oplossingen bieden voor complexe vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van geluidmetingen aan specifieke vliegtuigen of aan het visualiseren van grote datasets.

 • Je werkt met datamining technieken en de verzamelde data voeden we aan neurale netwerken waarmee we de enorme brei aan data begrijpelijk en inzichtelijk maken voor onze opdrachtgevers.

 • Je ziet waar de efficiëntie, onderhoudbaarheid en functionaliteit van onze systemen beter kunnen en neemt initiatief om zulke verbeteringen tot stand te brengen.

Wat breng je als Junior Softwareontwikkelaar?

Aangezien het hier om een junior functie gaat, verwachten wij niet dat je alles direct al weet of kunt. Wij gaan jou intensief begeleiden in deze functie. Het belangrijkste is dat je dol bent op het ontwikkelen van mooie software en dat je je kennis en vaardigheden graag inzet om samen met je teamgenoten onze producten mooier en slimmer te maken. Verder zien we graag:

 • Een afgeronde HBO opleiding Informatica of vergelijkbaar  Het is een pre als je bekend bent met Python.

 • Interesse in nieuwe technieken en het vermogen om deze jezelf eigen te maken.

 • Dat je bekend bent met een Unix terminal.

 • Het lezen van code geen geheimen voor jou kent.

Wat bieden we jou als Junior Softwareontwikkelaar?

 • Wij bieden jou als softwareontwikkelaar een uitdagende baan met volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Daarbij is onze werksfeer informeel en sta je er nooit alleen voor. Sensornet is onderdeel van adviesbureau DGMR en is daarmee een kleine organisatie (9 medewerkers) in een grote! Wij zijn een jonge organisatie, waarin nog veel naar eigen inzicht is vorm te geven.
 • Vanaf dag één krijg je een buddy. Deze maakt jou wegwijs in de organisatie en is jouw inhoudelijke vraagbaak.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons voorop. Wij hebben onze eigen DGMR Academie met een gevarieerd aanbod aan cursussen. Hierbij moet je denken aan cursussen op het gebied van schrijf- en presentatievaardigheden. Daarnaast bieden we je ook de mogelijkheid om externe trainingen, bijeenkomsten en workshops bij te wonen.
 • Er is bij ons meer dan werk alleen. Wij houden van beweging. Zo zijn er lunchwandelingen, stimuleren we fietsgebruik en is er een persoonlijk sportbudget om te sporten met collega’s.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden we erg belangrijk. Daarom hanteren wij flexibele werktijden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om buiten de spits te reizen en thuis te werken.
 • Wij bieden jou een werkplek waar je je snel thuis voelt. De locatie van waaruit je werkt, is ons kantoor in het dynamische centrum van Den Haag. Deze zit op 5 minuten loopafstand van het station.
 • Behalve een goed salaris dat past bij de functie bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, collectieve winstdeling, collectieve pensioenregeling met een lage eigen bijdrage, 27 vakantiedagen en een flexibel systeem waarmee je arbeidsvoorwaarden kunt uitruilen.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Jasper Koolhaas, directeur Sensornet, via 070 891 98 95.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op Erik van der Heide van Personeelszaken via telefoonnummer 088 346 75 61.

Ben jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan direct.

DGMR doet de werving & selectie volledig in eigen beheer. Daar zijn we trots op, mede ook door de successen die we daarin behalen. Om ons hier volledig op te kunnen blijven focussen, waarderen we het heel erg als we niet worden gebeld door recruitment- en detacheringsbureaus. Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt dan ook niet gewaardeerd.  

 

 

 

delen
 • Google+
 • LinkedIn
 • NUjij