Toelichting NINA - Openbare pagina

De openbare pagina is opgebouwd uit een toelichting van de klant, een kaart waarin de meetpunten zichtbaar zijn, de meetlocaties en een uitgebreide grafiek met tenslotte een korte toelichting op de grafiek. Indien er meerdere regio’s zijn, is de grafiek niet aanwezig op de hoofdpagina maar op de pagina’s per regio.

Kaart

In de kaart staat het de gebruiker vrij om in- en uit te zoomen met de plus- en min-toets. Een dubbelklik of scrollen met een muiswiel werkt veelal ook. Rechtsboven kunt u een keuze maken uit verschillende types ondergronden en de kaartlagen; de hoog passerende vliegtuigen (groen) of de lager passerende vliegtuigen (rood stijgt op / blauw daalt).

Als de verbinding voldoende goed is, worden in de kaart de realtime meetgegevens getoond in dB(A). Indien sprake is van een vertraagde of verbroken verbinding, tonen we de korte codering van het meetpunt.

Direct onder de kaart is een overzicht van de locaties beschreven.

Grafiek

Dataset selectie

Direct boven de grafiek staan de datasets. Voor elke dataset staan checkboxen waarmee u kunt kiezen welke dataset wordt afgebeeld. De kleur van de datasets komen overeen met de kleur van de lijn in de grafiek.

Periode selectie

Periode selectie met de muis

Zodra de pagina geladen is zal een grafiek over een vooraf ingestelde periode verschijnen. Meestal is dat de afgelopen 24 uur. Het is mogelijk in te zoomen door met de muis een stuk uit de grafiek te selecteren. Dat kan zowel in de grafiek als in de kleine overzichtsgrafiek die eronder staat. Zodra er op deze wijze is ingezoomd zal in de overzichtsgrafiek dat gedeelte zichtbaar worden als een beige blok. In de overzichtsgrafiek kan dan nog steeds een andere selectie gemaakt worden.

Periode selectie met buttons

Zoom uit naar een zoom-niveau hoger.
Zoom in of uit naar een te kiezen periode.

De zoom-niveaus zijn: minuut, uur, 24 uur, week, maand, jaar, maar wel afhankelijk van de maximaal opvraagbare periode.

Scrollen (optioneel aanwezig)

Scroll terug in de tijd.
Scroll vooruit in de tijd.